Asien

Singapore Ett litet land, en storstad, är en stor framgång

Kulturell, ekonomisk och politisk, Asien ökar. För att föreställa sig och förstå varför det 21: a århundradet kommer att vara seklet av denna otroligt varierande kontinent, är det värt att åka till Singapore, ett litet stadsstat vars framgång hotar varje resenär.

Precis som århundraden sedan i London, och under de senaste decennierna i New York, som tjänade som den intellektuella och kulturella centra i nittonde och tjugonde århundradet värld av västerländska civilisationen, så även i dag, Singapore verkar spela en liknande roll för arbetet med den pågående renässans Asien.

Asien är en otrolig blandning av kultur och otroligt mångsidig kontinent där de bor bredvid varandra stora och gamla, och mycket annorlunda, trots att de har många beröringspunkter, civilisationer, bland vilka vi finner som indiska, kinesiska, Muslim och västra, som trängde s kontinent vid tiden för din belle epoque. Men i hela Asien finns det en distinkt plats där dessa civilisationer samlas sida vid sida på ett harmoniskt och vänligt sätt.

75 procent av singlarna är kinesiska, 15 procent är muslimska malays, 7 procent är hinduer och 3 procent kvarstår. Dessutom finns i denna asiatiska metropol nästan 1,5 miljoner utlänningar, specialister i olika yrken som i detta rika handels- och affärscentrum inser sina drömmar om ett välmående och intressant liv.

Från den koloniala hamnen till den asiatiska tigeren. Singapores historia
Det koloniala arvet i en av Asiens största shoppinghamnar återspeglas i Singapore till denna dag. Framgången för en av de yngsta länder i världen ligger i sin position - som ligger på huvudhandelsvägen till sjöss mellan Indien och Kina, Singapore, hamnen grundades av visionära Sir Thomas Stamford Raffles, snabbt lade grunden till den moderna framgången för denna plats. Medan Raffles sådde det ursprungliga fröet av framgång, är det vackert bortskämda Eden Eden, som idag verkar vara denna stad, en fördel för statsministern för det nya oberoende staten Lee Kuan Yew.

Även om nu en symbol för staden är ett lejon som inte bara spotta ur munnen av vattnet i centrum, men också en medlem av dess namn (Singa betyder Malay var ett lejon, pura staden), är det mer tiger passar djur jämförelser när det gäller , full av liv och rikedom, stad. En fjortondehundratalet prins från Sumatra, som i mytiska berättelser såg ett djur på dessa områden, träffade sannolikt en malayansk tiger. Lions har aldrig varit i denna del av världen.

Staden, vars historiska symbol är ett lejon, spelar idag rollen av okuvlig, den asiatiska tigern.

Vid utgången av 1818 under utvecklingen av den brittiska dominansen i Indien och under perioden växande handel med Kina, Lord Hastings Regulator av Indien, utsedd löjtnant Stamfordowi Raffles'owi, uppgiften att skapa en ny försäljnings vid den södra spetsen av den malaysiska halvön.

Den viktigaste uppgiften för den nya hamnen var att försvara den brittiska kommersiella flottan mot alla försök från den nederländska verksamheten i denna region i världen. Endast ett år senare, på detta ställe, var det tredje viktigaste fotfäste för den brittiska koloniala närvaron på halvön. Den första var Penang och Malacca, som skapades 1786 och 1795. Alla tre portar har officiellt brittiska kolonier som förvaltas från London, 1867. Det tog bara ett par decennier, när Singapore var under japanska ockupationen som systematiskt erövrade hela Asien långt innan, när Hitler började sin krig i Europa. Singapores fall och dess övertagande av japanerna namnges av Winston Churchill, den största katastrofen och den största kapitulationen i brittisk historia.

Brittisk impotens och oförmåga att ochronienia singaporeaner innan den japanska ockupationen, orsakade nybyggarna en förlust av ansikte och total brist på förtroende hos medborgarna att deras nya, europeiska kunder.

Omedelbart efter det rising Sun Empire och det japanska tillbakadragandet från hela Asien, började en period som anspannade den nya nationen till livet.

Efter den hemska perioden av krig och ockupation i hela Asien, inklusive Singapore, fanns det hög arbetslöshet, brist på ekonomisk tillväxt, bostadsproblem och allmän social oro. Under sådana förhållanden föddes bland lokalbefolkningen, som drabbades av försvagningen, koncentrerad på kampen mot fascismen, imperiet, en väckelse och en antikolonialistisk rörelse.

År 1959 blev Singapore ett självstyrande stat i det brittiska riket.