Afrika

Kapstaden: 7 skäl varför du borde gå

Jag blev kär i denna plats. Det låter lite högt, men verkligen om du gillar vackra vyer, vin, steker, hav och berg det blir ravished. Jag känner inte till en person som skulle bli besviken på denna plats och det är nog det bästa vittnesbörd och rekommendation att åka dit. Om dessa ord inte har uppmuntrat dig än, lägger jag till 7 argument och några bilder som jag hoppas kunna ändra på.

7 anledningar varför du borde gå till Kapstaden:

1. Mat.
Faktiskt kan du sluta vid denna tidpunkt - när det gäller anledningarna till att jag rekommenderar att du går dit. Om du gillar fisk och skaldjur eller stekar, vågar jag att det inte finns något bättre ställe där du kan äta så god mat till så låga priser. Kapstaden erbjuder en fantastisk nivå av restauranger.

Platser som jag hade möjlighet att besöka och rekommendera med hela mitt hjärta:

Saveur, Simon's Town, mycket trevlig restaurang med bra service. De specialiserar sig på skaldjur och, som de flesta restauranger i biffar och revben. Den ligger i samma stad där det finns en strand med pingviner - så att du kan kombinera en med den andra.

2. Stränder.
Gillar du vattensporter - dykning, surfing? Denna Kapstaden är också skapad för dig. Det är en av de få ställen i världen där du kan dyka i en bur och beundra vita hajar.

3. Chapman's Peak Drive.
Bilder som ligger på en lugn väg, som betalas 40 ZAR - 2,5 Euro. Det erbjuder underbar utsikt bland annat på de ovan nämnda stränderna i Noordhoek-stranden. I början är Hout Bay - bukten där vi träffade delfiner.

5. Viner.
För mig är det förmodligen en av de största överraskningarna - kvaliteten på de lokala vinerna och deras urval är otroligt. Sammantaget dricker jag inte gott vin från detta land innan jag kom till Sydafrika - men jag vet varför. Det finns 2 skäl till varför det var. Den första är priset - på plats i Kapstaden för en flaska god vin måste du betala 3 Euro - det låter roligt, men det samma vinet när det importeras till oss kostar 10-20 Euro. Så i princip kan de ingå i den dyrare hyllan där konkurrens, särskilt viner från Europa, gör sitt jobb och knappast vem som helst väljer viner från Sydafrika. Den andra frågan är tillgången på viner - vingårdarna i Kapstaden är relativt unga, från 6 till 15 år gamla. Potentialen för vinproduktion, särskilt i mindre vingårdar, tillåter inte ens att de exporteras - de flesta säljs direkt på plats. Vi träffade bara 2 vingårdar vars viner vi kan träffas i Europa. Därför, om du ska till Kapstaden, ta med dig en större resväska. I vissa vingårdar kan vi beställa viner med hemleverans - enligt min mening är det en bra lösning. En flaska utsökt rött vin med ett paket kostar 15 Euro - mycket? enligt min åsikt inte - särskilt tittar på dess kvalitet. Det är svårt att jämföra dessa viner med de som vi kan mötas med oss ​​i nätbutiker. Därför är vinmakare så ivriga att göra vinprovningar. Det ser nästan eller mindre ut, vi betalar 2-3 euro för möjligheten att prova 3-7 sorters vin som produceras i en viss vingård. Dessutom erbjuder några av dem aptitretare i form av mat (ost, skinkoliver och andra), eller har egna restauranger (som ovan nämnda Tokara) och till och med pensionat.

6. Sevärdheter.
Cape Point - parken till vilken inträde betalas. Det finns flera vägar som vi kan komma längs kusten. Du måste träffa med gott väder - det finns dagar med 0 sikt, men innan du går in i tjänsten informerar damerna om väderförhållandena.

7. Boende.
Kapstaden erbjuder ett mycket stort utbud av kedja och privata hotell och hem, till exempel på Airbnb. Vi sov 2 nätter på NH Cape Town Lord Charles, jag kan säkert rekommendera detta hotell. Mycket bra frukostar, rymliga rum och en intim pool. För de närmaste 3 nätterna bestämde vi oss för att hyra ett hus på Airbnb - vad jag skulle vilja rekommendera till dig, speciellt om du reser i 3 eller fler personer.