Europa

Vad att se i Lissabon?

Jag bodde i Lissabon i nästan ett halvt år och det överraskade mig varje dag. I början var det svårt för mig att förstå denna stad och se dess skönhet, men till slut lyckades det och jag har denna skönhet för dig, samlad på tre rutter runt staden. Guiden kommer inte bara att berätta vad du ska se i Lissabon, men också hur man känner sin unika atmosfär. Ha kul

Var (enligt min mening) är det värt att bo i Lissabon?

Enligt min mening är Lissabon centrum mycket fattigt för boende, billiga hotell är mycket dålig kvalitet där. Jag skulle bo i Belem och pendla, eller vara någonstans på vägen mellan staden och Bel. Alternativt, om du måste, föreslår jag Santo Antonio, Campo Pequeno. Detta är ett subjektivt omdöme;)

Vädret i Lissabon

I Portugal är det i allmänhet svalare än i Spanien eller Italien. Lissabon är inte direkt på havet, men det är utsatt för humor av "stort vatten", simning är bara trevligt från mitten av juni till september. I Lissabon finns det ganska många grumliga och kalla dagar, speciellt på kvällen borde du komma ihåg om ett varmt skydd. Men det är aldrig mycket kallt där, ingen har hört talas om snön. När det är kallt i Polen är Lissabon trevlig och mild.

Ganska mycket om vädret jag skrev här, i posten om packning till Portugal.

Flytta runt Lissabon

Packa några anständiga skor! Lissabon ligger på de höga kullarna och går runt dem kan krama turister, du behöver ett bra skick för denna stad. Jag rekommenderar inte, tyvärr, människor med små barn i en barnvagn i Lissabon, naturligtvis, men turnén blir en plåga. Jag skulle hellre föreslå en liten stad vid havet, nära Lissabon + några korta resor till staden.

Jag har skrivit utförligt här om detaljerna om att flytta runt Lissabon, kollektivtrafik etc.

Mat i Lissabon

De rekommenderade pubarna i Lissabon har redan skapat två stora inlägg (där du också kommer att lära dig mycket om portugisisk mat och reglerna på restauranger), markerade jag också de rekommenderade platserna på kartan i guiden nedan.

VAD SKALL SE I LISBON

Låt oss börja med en sak: Lissabon är inte "sightseeing". Städerna går ofta med en färdig lista över platser och monument som är markerade på kartan. I Lissabon, kommer det inte att fungera, och i sin tur klassificerar monument kommer att bli besviken, eftersom ingen attraktion för dessa rutter är ingalunda obligatoriskt. Efter Lissabon går han, går och vandrar. Djärvt klättrar in i gränder, sitter i pubar som inte talar engelska, letar efter "sina" gator, parker, bänkar. Det här är Lissabon som du gillar, en annan ledighet på sidorna av guider och museumshyllor. Vi kommer!

Rutt: Lissabon

Vi börjar med det mest "klassiska", det vill säga Praça do Comércio. En gång var det ett portugisiskt kungligt palats på denna plats, men det blev helt förstört i jordbävningen 1755. När vi går runt Lissabon, kommer vi ofta att komma ihåg denna tragiska händelse eftersom den har påverkat hela staden väsentligt. Vid mitten av Praça do Comércio är en staty av kung Josef I, var på sin tid jordbävningen inträffade.

Låt oss titta runt torget, under byggnadernas arkader, längs floden. Låt oss gå under den stora triumfbågen på toppen Praca do Comercio, på Rua Augusta street. Som om vad, du kan komma in på toppen av denna båge!

Rua Augusta och Rossio Square är centrum av staden, där det finns många pubar, affärer och andra saker som intresserar turister, medan vi vänder höger efter bågen till höger, för att vi idag planerar Alfama! Och som Saint Antoni föddes i detta distrikt, är det vår kyrka som styrs först. Antoni är beskyddare till de nygifta i Portugal, så varje år på sin dödsdag, den trettonde juli, äger massbröllop i kyrkan, eftersom det ger lycka till unga par. Vid den tiden i Alfama finns också en stor fest för att hedra Antoni, det är nödvändigt att se det! Om säsongen är annorlunda är det värt att försöka Lissabon-traditionen: St Anthony skulptur ligger framför kyrkan, vi lägger ett mynt på boken som han håller och om vi lyckas - vi kommer att blomstra i kärlek.

Bakom Antoni kyrka står Lissabon katedralen Sé, byggd på platsen av en tidigare ... moské. Portugal fram till 1200-talet ockuperades av morerna och hittills kan vi hitta ett par spår av deras aktiviteter. Nära katedralen finns en pittoresk gul spårvagn nummer 28 - det är lugnt, tiden kommer ....